Woonboerderij Oudehaske

Een riante woonboerderij aan de Jousterweg in Oudehaske had aanzienlijke rook- en roetschade opgelopen. Die was veroorzaakt door een binnenbrand, ontstaan door broei in doeken die gebruikt waren voor het inoliën van de houten vloeren. De schade bleef gelukkig beperkt tot het interieur, de authentieke buitenschil van de ruim honderdtwintig jaar oude boerderij kon daardoor behouden blijven. Het huis moest van binnen echter compleet worden gestript en opnieuw worden opgebouwd.

Voorstrijken en egaliseren

Aannemersbedrijf Fekken B.V. uit Scharsterbrug voerde de herstelwerkzaamheden uit en bracht de stukadoorswerkzaamheden onder bij Stucbouw. In de woning zijn de wanden en plafonds opnieuw opgebouwd met HSB-voorzetwanden. Deze zijn bekleed met gipsplaten. Ons aandeel bestond uit het voorstrijken van de gipswanden en het egaliseren met een gemiddelde laagdikte van 5 mm. We hebben alle oppervlakken sausklaar afgewerkt.

Strak eindresultaat

Deze werkzaamheden hebben we in verschillende fases uitgevoerd, waarbij we van boven naar beneden hebben gewerkt. We sloten daarbij aan op de werkzaamheden van de aannemer. Al met al nam dit werk twee van onze vaklieden gedurende circa twee maanden in beslag. Zij zorgden voor een strak eindresultaat, dat volledig recht doet aan het fraaie interieur van de woonboerderij