Woning te Bolsward

Aan de Fredericusstraat in Bolsward hebben Afbouw Perdok en Stucbouw de krachten gebundeld. Hier hebben we gezamenlijk de afbouw bij een woningverbouwing gedaan, in opdracht van de eigenaar, die zelf alle partijen inhuurde. De woning kreeg met de verbouwing een upgrade naar energieneutraal.

 

Binnenafwerking – Stucbouw

Stucbouw nam de afwerking van de binnenkant voor zijn rekening. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het saus- en behangklaar maken van de wanden. We voorzagen de bestaande en nieuwe wanden van een stuclaag om zo oud en nieuw tot één geheel te maken. Dat ging af en toe gepaard met dikke gipslagen, waarbij ons vakmanschap en onze ervaring goed van pas kwamen. Daarnaast hebben we de plafonds afgewerkt met fijn schuurwerk.

Decoratieve wandafwerking
In de badkamers en wc hebben we Beal Mortex® toegepast, een waterdichte decoratieve afwerking die voor 95% bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dat geeft een bijzonder fraai en eigentijds resultaat. In de kelder hebben we de wanden met cement mooi strak gekregen. Al met al hebben we gedurende een week of vijf met drie vaklieden aan dit project gewerkt.

 

Buitenafwerking – Afbouw Perdok

De buitenafwerking kwam voor rekening van Afbouw Perdok. Met nieuwe gevelbekleding hebben we gezorgd voor een ware metamorfose van de woning, inclusief energie-upgrade. Op de bestaande buitengevel hebben we een isolatiepakket aangebracht. Daarop kwam een stuclaag, die we hebben afgewerkt met flexibele steenstrips. Om te voorkomen dat de isolatielaag en de stuclaag nat zouden worden, hebben we de woning ‘ingepakt’ door een steiger met kappen en netten te plaatsen.

Veel keuze in flexibele steenstrips
Die flexibele strips zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Om de opdrachtgever een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we gezamenlijk een rondje gereden langs een aantal projecten die we met dit materiaal hebben uitgevoerd. Vervolgens kon hij bij de firma Sto zijn definitieve keuze maken. Via de Stichting Gevelgarantie zit er 10 jaar garantie op de gevel. Het voordeel van flexibele steenstrips is dat ze licht van gewicht zijn en als het ware meebewegen met de ondergrond. Onze ervaren vakmensen zorgden voor een resultaat dat gezien mag worden!

 

Prachtig resultaat

Deze opdracht kwam tot stand omdat we begin dit jaar het bedrijfsterrein aan De Ward van deze eigenaar hebben aangekocht. Zijn woning hoorde bij het perceel waar Stucbouw nu bijna een jaar is gehuisvest. De aankoop van het geheel deden we met de afspraak dat de eigenaar nog een jaar in de woning kon blijven wonen. Die periode loopt nu ten einde. Binnenkort kan hij verhuizen naar zijn geheel vernieuwde woning aan de Fredericusstraat. We hebben hier gezamenlijk zowel binnen als buiten een prachtig resultaat kunnen neerzetten.