Woning Nijemirdum: Moderne stijl in oude boerderij

In het omhulsel van een historische boerderij is een moderne woning gerealiseerd. De voorgevel van de boerderij is gebleven, het achterste gedeelte van het pand is nieuw gebouwd. Dit houdt in dat de bestaande muur aan de voorkant is blijven staan en de rest van de woning volledig nieuw is gebouwd. Het compleet nieuwe dak is in een oude oorspronkelijke stijl opgetrokken.

Alle wanden en plafonds
De moderne woning wordt van binnen verbonden door stalen spanten. Dit frame wordt afgewisseld met hout, voor de wanden en bij het dak. Omdat de boerderij nog niet bewoond was, konden we ons werk in alle ruimte uitvoeren. Buitenom hebben we de onderste stucplint bij het metselwerk verzorgd. Binnen hebben we alle wanden en plafonds gestukt, afgewerkt als fijnschuurwerk en sausklaar gemaakt. Zo ook de wanden van het oude voorhuis.

Douchehoek in slaapkamer
De bijzondere op zichzelf staande douchehoek, die zich bevindt in de slaapkamer, hebben we met gebruik van Beal Mortex in een stoere en natuurlijke look gestukt. Beal Mortex is een mineraal micro-mortel, die met name gemaakt is van natuurlijke kalk. Het product staat garant voor een uniek, strak en natuurlijk resultaat. Kortom: een geslaagd project van een vernieuwde woning in een oud jasje.