Woning, Leeuwarden

Voor een woning in Leeuwarden hebben we het lijstwerk en de gevel schoongemaakt en gerepareerd. We hebben de gevel geïsoleerd, de vensterbanken er uit gehaald en deze nagemaakt. De gevel hebben we afgewerkt met spachtelpleister. De vensterbanken hebben we met behulp van Strikotherm Brick-ID gerealiseerd. Dit is een nieuwe manier om een steenpatroon in de vorm van stuc te snijden.

Je eigen identiteit
Strikotherm Brick-ID is een tweelaags mortelsysteem van Strikolith waarin baksteenverbanden, maar ook andere creatieve lijnenpatronen kunnen worden gerealiseerd. Je brengt eerst een laag basis stuc aan op het oppervlak, volgend door de toplaag. Vervolgens bepaal je hier zelf het formaat en het patroon, wat je er in snijdt. Er zijn hierdoor onbeperkt creatieve mogelijkheden vanwege de ruime keus in kleur, structuur en nabewerking. Hierdoor geef je je eigen identiteit aan je huis. Voor deze nieuwe manier van vakmanschap is Stucbouw B.V. gecertificeerd.

Nederland is van oudsher een baksteenland, wat met name na de Tweede Wereldoorlog goed zichtbaar is geworden. Deze woningen zijn ondertussen vaak toe aan renovatie. Bakstenen en steenstrips zorgen vaak voor beperkingen; Strikotherm Brick-ID zorgt hier voor een gemakkelijke nieuwe oplossing.