Gevelrestauratie, Sneek

Opdrachtgever: Frisoplan, Sneek
Locatie: Leeuwarderweg 3, Sneek

Vanwege de sloop van het aangrenzende pand was herstel van de zijkant van de woning aan de Leeuwarderweg 3 nodig. We hebben het geheel weer strak en netjes gemaakt en de details zijn in ere hersteld.

In opdracht van Frisoplan Sneek hebben wij de gevel van de Oosterpoort gerestaureerd. Bij de onderste meter is het stukwerk verwijderd. Ook hebben wij alle ankers schoongemaakt en behandeld. De zijgevel is in zijn geheel overgezet en afgewerkt als fijnschuurwerk. Op de onderste meter hebben wij een plintmortel aangebracht en het stukwerk dat in de toekomst onder het maaiveld komt, is in bitumen gezet. De hoekbeer is gerepareerd, zodat deze aansluit op het bestaande ontwerp. Hier komt vakmanschap bij kijken: om het uiterlijk van de hoekbeer te kunnen laten aansluiten, zijn er zinken mallen voor schifting (onderbreking) en een lijst gemaakt. In de vakken is vervolgens klopwerk aangebracht.

De gevel is in zijn geheel overgezet in de Parexal en vervolgens afgewerkt met Calcideco. De plint is aangebracht met Parlumiere STH. De hoekberen zijn afgewerkt met Artopierre; dit zijn allemaal producten van ParexLanko.