Boederij – kantoor Sint Nicolaasga

Aan de Huisterheide in Sint Nicolaasga staat de boerderij van het familiebedrijf DVL Milieuservice. Een aantal jaren geleden was de verbouwing in gang gezet en is het voorhuis gerenoveerd. Door omstandigheden heeft het werk daarna een tijd stilgelegen. Onlangs is de klus echter weer opgepakt. In het achterdeel van de boerderij realiseert Bouwbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug een aantal luxe kantoren en een kantine. Via de aannemer zijn wij bij dit project betrokken.

Verbinden nieuw met oud

De boerderij dateert uit 1907. Hoewel het geen monumentale status heeft, zijn er veel authentieke elementen in het gebouw. Deze zijn behouden bij de verbouwing. En daarin lag ook meteen onze grootste uitdaging: nieuw verbinden met oud. Met name het maken van een mooie aansluiting tussen de oude balken deed een beroep op ons vakmanschap. De werkzaamheden bestonden verder uit het uitvlakken van bestaande wanden. Nieuwe wanden en plafonds hebben we met zeer fijn schuurwerk afgewerkt. We hebben dit schuurwerk met ‘vlammen’ uitgevoerd: met schuurpapier nr. 80 steeds draaiende bewegingen maken, zodat er halve maantjes ontstaan. Dit geeft bij verschillende lichtinval steeds een ander effect. Het schuurwerk was ook meteen de eindafwerking; deze delen zijn niet gesausd.

De hoogte in

De hoogte van het gebouw – op sommige plekken 7 meter, vanaf de vide 3,5 meter – vroeg de nodige inventiviteit van onze stukadoors. Zij moesten in de ruimte de steigers min of meer om de oude balken heen bouwen om overal goed en veilig bij te kunnen.

Goede samenwerking

Deze opdracht hebben we in een aantal fases uitgevoerd. De aannemer gaf steeds tijdig aan wanneer we weer een ruimte konden aanpakken. Op deze manier zijn we een aantal keren met twee man een week of twee op deze locatie aan het werk geweest. De samenwerking met de aannemer is prima verlopen. Een leuk project met een mooi resultaat!