76 woningen Bolsward

In Bolsward werken we mee aan een keuken/douche/toilet-renovatie van 76 naoorlogse woningen van woningcorporatie Elkien. We doen dit soort renovatieprojecten vaker voor de ketenpartners van Elkien. In dit geval voor Jorritsma Bouw, soms ook voor Talen Vastgoedonderhoud. Het zijn vertrouwde partners met wie we graag samenwerken.

(Snel)treintje

We maken deel uit van het (snel)treintje: De aannemer stript de betreffende ruimtes. Dan doet de installateur het voorbereidende werk. Daarna zijn wij aan zet om de wanden weer glad af te werken zodat ze kunnen worden behangen of getegeld. Vervolgens kan de installateur alles aansluiten en monteren en kan ook de schilder aan de slag. Als de woning weer is opgeruimd, heeft de bewoner in circa tien dagen tijd geheel vernieuwd sanitair en een vernieuwde keuken.

We hebben ervoor gekozen om bij de tegelwanden te werken met het product Ardex 950. Dit is een cementgebonden alternatief voor gips, dat zelfs in lagen van 5-6 cm een zeer korte droogtijd heeft. Al na vier uur kunnen de tegels worden gezet! Omdat het materiaal duurder is dan gips, gebruiken we dit alleen onder het tegelwerk. Vanwege het enorm goede ‘droogvermogen’ is risico op schimmelvorming zo goed als uitgesloten. Vlot doorwerken is geboden, want omdat het zo snel droogt is de verwerkingstijd slechts zo’n half uur tot drie kwartier.

Bewoners aan boord

Snel en vakkundig werken is ook voor de bewoners een pluspunt. Zo zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk overlast ondervinden. Tijdens de werkzaamheden verblijven de bewoners in hun woning. Het zijn sociale huurwoningen, waarin mensen met zeer diverse achtergronden wonen. We vinden het belangrijk om bij dit soort projecten een ervaren en sociaal vaardig team in te zetten. Vakmensen die plezier in hun werk hebben en dat uitstralen. Die goed kunnen uitleggen wat er gaat gebeuren. En die het niet erg vinden om een keer als praatpaal te fungeren omdat bewoners even stoom moeten afblazen. Die ook snappen dat er mensen zijn die er enorm tegenop kunnen zien dat hun huis wordt aangepakt. Want het is natuurlijk niet niks als je anderhalve week lang steeds vreemd volk over de vloer hebt, daar zijn we ons zeer van bewust!

Met het inzetten van de juiste teamspelers en door het gebruik van het sneldrogende materiaal houden we de bewoners aan boord en zorgen we ervoor dat het treintje niet ontspoort. Aan het eind van de rit zitten de bewoners er allemaal weer netjes bij in hun vernieuwde woning. Wat hebben we toch een mooi vak!